Автор
Woman.bg

Грррр! Любовни съвети от дивата природа - 10


Често сравняваме любимите си хора с диви животни. По различни причини…

Но въпросните обитатели на земята, въздуха и водата могат да ни демонстрират много поучителни навици от личния си живот, от които да извлечем полза.

Ето и следващият природен съвет:

Партньор за цял живот

Човешките същества не са единствените, които създават дълготрайни връзки. Полярната рибарка (малка морска птица, подобна на чайка) се свързва с партньора си за цял живот.

Всъщност двойките прелитат между полюсите всяка година – повече от 65 000 километра, за да се размножат. И затова е изключително важно да изберат правилния партньор.

Как го правят ли? Ухажването им е сложно и започва с „висок полет”, при който женската преследва мъжкия. После следва „полетът за риба”, при който мъжкия предлага вкусен обяд на любимата си. След това се приземяват, за да си разменят ласки – помахване с опашки, галене с крила и още специфични нежни движения.

Това е перфектната среща: силни усещания, гурме похапване и накрая – мръсни танци.

Белите гъски, лебедите и много други птици също си остават верни един на друг до края на живота си.

Проучване, в което наблюдавали лебеди чрез ядрено магнитен резонанс, доказва интересна закономерност. Докато на птиците показвали снимки на техните възлюбени, различни части от мозъка им светвали от удоволствие.

Специалистите след това сравнили резултатите с тези от наблюдението на човешки двойки с дълга и успешна връзка. Така станало ясно, че и при хората с дългогидшни любовни отношения контрастирали същите части от мозъка, щом им покажели снимка на любимия.

Поуката е, че разточителното ухажване не е отживелица, когато става дума за любов от типа "докато смъртта ви раздели". Флиртовете и закачките са страхотен начин да натрупате опит, но е добре да избирате по-внимателно човека, с който ще прекарате зрялата част от живота си.