Шоколадът е изключително полезен и за кожата. Затова във все повече СПА и козметични центрове се предлагат различни шоколадови терапии – не просто заради приятния изтънчен аромат, а най-вече заради подхранващото му действие.

Шоколадовата терапия има не само пречистващ и отпускащ ефект, но и стимулира кръвообращението на организма, въздейства благотворно на нервната система и отстранява успешно целулита.

Броят на процедурите, необходими за стопроцентов ефект, варират от 8 до 25, защото са строго индивидуални и зависят от състоянието на тялото на пациента.

Клиентът по своя преценка може да си избере масаж на цялото тяло или частичен, само в проблемните зони. Много от посетителите в салоните за масаж остават удивени от ефекта на шоколадовата терапия.

Сладкият продукт добре подхранва кожата и я прави мека и нежна като кадифе.

Освен това от тази екзотична процедура в действителност се отслабва и целулитът намалява. Тя помага и в борбата срещу стареенето, поради съдържащите се в шоколада антиоксиданти. В него се съдържат и глицериди, доставящи на организма овлажняващи липиди, които изглаждат и омекотяват кожата.