Обожаваме това лято, не само заради галещите слънчеви лъчи, но и заради ултра любимата ни тенденция – шортите и късите панталонки.

Това облекло обаче изисква добре поддържани крака, което означава само едно: липса на целулит и излишни мазнини по бедрата.

Точно за това ви предлагаме комплекс от 3 упражнения, които ще превърнат тази рискова зона от тялото, към която причисляваме и дупето, в гореща точка, която ще привлича погледите.

Клек на Смит машина:

Основното натоварване пада цялостно върху бедрата, но в упражнението участват и седалищните мускули, тези по вътрешната страна на бедрото и дори някои мускули в задната част на бедрата (при клякане до пълно сгъване на краката).

За разлика от стандартния клек, при този на Смит машина вероятността да се нараните е сведена до минимум.

Има и още едно важно предимство за начинаещите: те не могат да се накланят много напред, както с обикновен лост. Това е добре, тъй като в противен случай тежестта се поема от кръста.

Можете да регулирате натоварването според възможностите си – само с основната тежест на машината, която може да бъде олекотена допълнително чрез противотежестите (малки куки от двете страни), или като добавяте допълнително дискове от двете страни на лоста.

Изпълнявайте по 3 серии кратка почивка между тях, всяка с по 12-15 повторения.

Разтваряне на Абдуктор машина с акцент върху бедрата:

Това е лесно изпълнимо и изолирано упражнение за външната част на бедрата и седалищната мускулатура.

Препоръчителният вариант за начинаещи е с пълна амплитуда на движението, т.е. разтваряне до максимум.

Ако предпочитате по-силно натоварване, разтваряйте максимално до край, но отпускайте навътре до половината. Това оформя и повишава на издръжливостта на бедрата и седалището.

Обръщането на движението – от долепени крака до половин разтваряне, стяга и увеличава издръжливостта предимно на бедрата.

Тежестта се контролира лесно, а най-добрият вариант е да започвате с минимална и да увеличавате постепенно. Правете по 3 серии с 12-15 повторения (важи и за следващото упражнение, бел. ред.).

Сгъване на аддуктор машина:

Това упражнение натоварва три мускула, намиращи се в горната вътрешна част на бедрата.

Пълната амплитуда на движение се препоръчва на начинаещи, но ако вече имате стаж в залата, можете да опитате и по-концентрирано натоварване.

Постига се чрез късо движение – от средата до крайна външна позиция или от най-вътрешна позиция до средата на разтварянето. И двата варианта тонизират бедрата и седалището.

Можете да се консултирате с добре подготвени специалисти в новата зала 2fit by Boevski, която се намира в Тhe Mall на Цариградско шосе 115. За допълнителна информация: тел. 02/8787260