Пийте основно вода

Енергийните напитки, плодовите шейкове, леката бира – всяка една чаша от тези течности съдържа около 100 калории и въпреки това те не ви насищат както 100 калории, набавени от храна, така че са ненужни. Други течности могат да съдържат високо количество натрий и въглехидрати, които карат тялото ви да задържа вода и така може да се подуете.

От друга страна водата не съдържа калории, въглехидрати и натрий, което я прави перфектната напитка за отслабване. Колкото и да е странно, тя помага да се отървете от задържаната в организма вода и подобрява метаболизма. Ако не я намирате за особено изкушаваща, добавете резенче лимон и листа от мента.

Забравете за белия хляб и тестените изделия

Като спрете всички храни от типа на бял ориз, спагети и сандвичи, веднага ще усетите ефекта, тъй като простите въглехидрати в тези храни причиняват издуване, особено в областта на корема. Простите въглехидрати ви създават проблеми с теглото, защото организмът ги преработва много бързо и скоро отново сте гладни и има голяма вероятност да преядете по-късно.”

Ако искате да сте още по-сериозни, вместо да се насочвате към пълнозърнестите продукти, пробвайте поне за седмица да ги заместите със зеленчуци. Така сандвичът с пилешко ще бъде заменен от салата с пилешко, а чипсът със сос - от моркови със сос. Сложните въглехидрати в зеленчуците се обработват по-бавно, така че ще сте сити по-дълго. Освен това те също ще ви помогнат да се отървете от задържаната в организма вода.

Правете кардио по 30 минути на ден

Всяка тренировка, която повишава пулса ви, гори и калории. Ще изгорите дори повече калории, ако изберете кардио упражнение, което едновременно напряга няколко мускулни групи.

Можете да изберете между кик бокс, упражнения на велоергометър и степ аеробика. След половин час ще сте изгорили 200-300 калории, като едновременно с това ще сте тренирали ръцете, краката и изобщо цялото ви тяло ще изглежда по-стегнато и здраво.

Ще изгорите още повече калории на сесия, ако започнете да редувате кратки и натоварващи кардио серии с по-бавни упражнения. Експертите не са напълно уверени защо този метод действа, но фитнес инструкторите са напълно сигурни в него.

Пийте кафе 1 час преди тренировка

Това е единственото изключение на правилото да пиете единствено вода. Едно кафе прави сутринта ви на работа по-продуктивна. По същия начин ще ви подейства и една чаша преди упражнения – тя съдържа 11 калории с обезмаслено мляко и само 5 калории без.

Така ще изгорите повече калории без да усетите, че сте тренирали по-усилено.

Всяка вечер правете секс и бъдете отгоре

Не твърдим, че се нуждаете от извинение, за да се разгорещявате с мъжа си всяка вечер, но истината е, че тази поза унищожава мазнините. Да сте отгоре означава, че вие ще вършите работата и колкото по-активна сте, толкова повече калории ще изгорите (макс. 144 за 30 минути).

Сексът повишава нивото на ендорфините, кара ви да се чувствате добре и ви помага да забравите желанието за храна. Застанете в поза „ездачка” на обратно (с гръб към партньора) и поработете с мускулите на бедрата и задните части.

Правете по 36 лицеви опори и клекове през ден

Тези упражнения от часовете по физическо ще ви помогнат да изваете мускули и да имате по-стегнато тяло. Правете всяко упражнение по 12 пъти в 3 серии през ден. Лицевите опори действат за горната част на тялото, а клековете – за дупето, бедрата и ханша. И един съвет: постарайте се гърбът и краката ви да останат в една права линия докато правите лицевите упори - това ще подобри тонуса на мускулите ви. Също така можете да се стегнете още повече, ако държите тежести във всяка рака, докато правите клековете.

Спете 30 минути повече

Допълнителният половин час, независимо дали спите по 5 или по 8 часа, ще ви освежи достатъчно, че да започнете да избирате по-добре храната си (с други думи няма да хапвате захарни изделия, търсейки енергия) и няма да се чувствате сънливи и да пропускате фитнеса. Освен това 7-8 часовият сън подобрява и метаболизма. Тъй като тялото изгражда мускулна маса докато спите, повечето сън е равен на по-добър мускулен тонус.

Лишете се от някоя вкусотия

Да се лишите от една глезотийка, като например чипса или шоколадовия десерт след вечеря, ще ви спести няколкостотин калории. Тялото ви дори няма да усети липсата им.