Не знаем за вас, но ние през лятото обикновено имаме нужда от нещо наистина освежаващо и водата често не ни е достатъчна.

Последното ни увлечение е студеният чай и сме особено доволни от разнообразието от вкусове и качествени продукти на пазара.

Хубавото на този вид напитки е, че са абсолютно съвместими не само със здравословния начин на живот, но и с повечето диети, независимо дали сваляте или качвате килограми.

В студените чайове определено има по-малко подсладители, отколкото в соковете и газираните напитки.

Те се правят от чаени листа, които са обработени така, че в тях се запазват всички ценни съставки. А това означава концентрирано количество от антиоксидантите, които се съдържат в чая.

Един от най-важните растителни химикали в него е теинът, за който се смята, че има стимулиращо и енергизиращо въздействие върху организма. Така студеният чай е наистина ободряващ, което е идеално за горещото лято.

Един от любимите ни чайове напоследък е Lipton Ice Tea, чието лице отскоро е не кой да е, а самият Хю Джакман.

Брандът е основан още през 19 век и днес предлага изключително разнообразие от чайове, които се отглеждат в собствени плантации и се сортират много внимателно.

Засега у нас се предлагат напитки с вкус на лимон и праскова, но очакваме още интересни предложени. Харесва ни това, че чайовете на Liptonне са прекалено сладки и имат наистина приятен вкус.

Е, не ни остава друго, освен да ви кажем „Наздраве” с един студен чай, нали?