Коледа наближава и кантарът ни гледа заплашително. Питаме се дали ще успеем да запазим режима си за отслабване и по празниците? Или ще се предадем на вкусните трапези и безкрайни вечери с роднини и приятели?

Няколко съвета за успешно отслабване по празниците:

Внимавайте какво пиете – алкохолът може да не съдържа много калории, ако е в малко количества, но все пак не прекалявайте с алкохолните напитки, ако искате да отслабнете.



Разхождайте се – когато сте на парти, не стойте на едно място през цялата вечер и най-вече не си търсете повод да стоите близо до масата.

Пазарувайте в мола, но не го правете от един магазин, а гледайте да го обиколите няколко пъти, за да ходите повече и стойте далеч от местата, предлагащи храна.



Носете си храна – така намалявате риска от поддаването на изкушения за храна, която не е полезна за отслабване – ядки или сушени плодове вършат работа.

Избягвайте сезонните предложения – например, кофеиновите напитки предлагани по празниците са доста калорични, наблегнете на чистото кафе.

Нe опитвайте храната, докато готвите – тези малки „тестове” добавят доста калории, които не осъзнавате, че консумирате. И не дояждайте останалото в съдовете, а веднага ги накиснете във вода.

Използвайте по-малки чинии – проучванията сочат, че хората, които използват по-малки чинии, ядат по-малко и желанието им да изядат всичко до последната хапка, не пречи на тяхното отслабване.

Опитайте от всичко, но по малко!

Насладете се на десерта – не е нужно да се откажете от всички десерти, които сервират на коледното парти. Вместо това си изберете някой от по-здравословните и им се насладете.



Превърнете изкушеният в здравословни храни – вашето отслабване е във ваши ръце, бъдете изобретателни!