Можете да използвате този крем като сос, като заместител на маслото в сандвичите ви или като пълнеж за сладко-солени сладкиши.
Изборът на билки, подправки и на количеството сол могат да варират в зависимост от личния вкус на готвача.
Необходими продукти:
60 г кедрови ядки
Подправки и билки на вкус – босилек, магданоз, копър, декоративен лук, мащерка
1 малка скилидка чесън
150 грама заквасена сметана на стайна температура
150 г крема сирене на стайна температура
1 супена лъжица горчица
1 / 2 чаена лъжица захар
1 / 4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Запечете в сух тиган леко кедровите ядки. Измийте и подсушете добре подправките и билките, а след това ги нарежете на ситно. Смелете чесъна. Смесете всички съставки и поставете получената смес за 30 минути в хладилника.