Днес ви представяме рецепта за едно изключително вкусно зеленчуково блюдо с лук, картофи, моркови и горчица

Време за приготвяне: 1 час и 35 минути

Необходими продукти за 4 порции:

4 големи глави лук, срязан на четвъртини, без да се засяга коренът
2 с.л зехтин
2 големи картофа, настъргани
2 големи моркова, настъргани
3 с.л едрозърнеста горчица
25 г краве масло
75 г вегетариански кашкавал (с вкус на грюер), настърган

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Поставете главите лук в тава за печене, намажете ги със зехтина, поръсете със сол и черен пипер и ги изпечете за около 1 ч, докато омекнат и добият златист цвят.

2. Междувременно смесете картофите, морковите и горчицата и подправете със сол и черен пипер. Разпределете сместа в четирите глави лук и поставете отгоре по една малка бучка краве масло.

3. Върнете лука във фурната и печете още 15 мин, докато картофите и морковите омекнат. Поръсете с кашкавала и оставете ястието във фурната още 5 мин, докато се получи златиста коричка.

Източник: goodfood.bg