Какво да правите и какво не бива да правите, за да изглеждате красива. Ще ви кажем, кои са най-често срещаниет престъпления срещу красотата.

1. Гризането на ноктите

Това ги прави по-чупливи и може да доведе до възпаления на кожичките около тях.

Съвет: Овлажнявайте по-често кожата около нокътя, така по-рядко ще се изкушавате да го гризете. Ако това не помага, използвайте специално горчиво покритие за нокти, което може да ви избави от вредния навик.

2. Честата смяна на цвета на косата

Поврежда я и я изсушава. Не вземайте пример от знаменитостите, те го правят под контрола на армия специалисти и използват голямо количество въстановяващи вещества, за да поправят вредата.

Съвет: Обезцветяването е най-опасната от процедурите, защото най-много изсушава косата, така че прибягвайте до нея възможно най-рядко. След боядисване обезателно използвайте дълбоко овлажняващи балсами и маска за коса два пъти седмично.

3. Пренебрежението към почистването на грима

На сутринта рискуваш да се събудиш с торбички под очите и дори да получиш конюнктивит. Пудрата и ружът запушват порите и не дават на кожата да диша.

Съвет: Винаги имайте под ръка специални кърпички за почистване на грим. Колкото и да сте уморена, с тях ще свалите макиажа за секунди.



4. Прекаленото увлечение по солариума

Ултравиолетовите лъчи водят до преждевременно стареене на кожата.

Съвет: Използвайте лосион с оттенък на загар - това е ефектно и безопасно. Нужно е само да изберете подходящия оттенък и да се научите как да нанасяте лосиона равномерно.



5. Избелването на зъби

Процесът влияе на зъбния емайл и прави зъбите по-чувствителни и "чупливи".

Съвет: Правете го под контрола на стоматолога си не по-често от веднъж на 6 месеца.

6. Използването на тестери в магазините

Може да прихванете херпес или друга бактериална инфекция. Не е приятно да делите тестера с напълно непознати хора.

Съвет: Убедете се че, магазинът от който купувате козметика, раздава продукти за пробване в еднократни опаковки. При декоративната козметика не нанасяйте тестера директно на лицето, а изпробвайте оттенъка върху кожата на китката.

7. Изстискването на пъпките

Така те минават не за 2-3, а за 7-10 дни. Има опасност около тях да се появят няколко нови.

Съвет: Имайте търпение и позволете на възпалението да си отиде само. Ако ви е препоръчано подсушаващо средство, нанасяйте го само върху пъпката.