Само хапка от този студен и млечен десерт приповдига настроението без да повишава кръвната захар.
Обезмасленото мляко съдържа калций, а богатото на омега-3 мастни киселини яйце ви снабдява с хранителни вещества, необходими за добро здраве.
Приготвяне: 5 мин.
Готви се: 5 мин.
Общо: 10 мин.
Необходими продукти за 4 порции (1/4 от рецептата на порция):
2 с. л. обезмаслено сухо мляко
1 ½ с.л. царевично брашно
¼ чаша кафява захар Спленда
1 чаша (340г) обезмаслено изцедено кисело мляко
1 яйце, богато на омега-3 мастни киселини, разбито
½ ч. л. ванилова есенция
Обезмаслена разбита глазура
Начин на приготвяне:
1. В тенджера разбъркайте сухото мляко, брашното и захарта. Докато разбърквате постепенно добавяйте и изпареното мляко и яйцето. Сложете тенджерата на средна до висока температура. Оставете да се готви за 5 минути или докато се получи плътна смес. Разбърквайте постоянно. Махнете от котлона.
2. Добавете ванилията. Оставете да изстине на стайна температура. Гарнирайте всяка порция с разбитата глазура.
Полезен съвет:
Пудингът може да се съхранява в хладилника в херметически затворен контейнер за не повече от 3 дни.