Вариантите за приготвяне на паеля са толкова, колкото са и испанските ресторанти, които я предлагат. Някои от тях включват пилешко, както и риба. Тази рецепта използва бяла риба и скариди, приготвени в рибен булъион за цялостен морски вкус.
Необходими продукти:
1 с.л. зехтин
60 г (1 малка глава) лук, ситно нарязан
1 с.л. смляна куркума
1 червена чушка, нарязана на кубчета
250 г кафяв ориз
50 мл сухо бяло вино
2 с.л. нарязан копър
500 мл рибен бульон
200 г филе от бяла риба, нарязана на парчета
250 г почистени миди
250 г приготвени кралски скариди
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тефлонов тиган и задушете лука с куркумата и чушките за 5 минути, докато омекнат.
Разбъркайте вътре ориза, копъра и рибния бульон и сложете да се вари. Оставете да къкри в продължение на 10 минути, като често разбърквате.
Добавете бялата риба и мидите и ги оставете да врат, докато рибата започне да се нацепва. Отстранете мидите, които не са се отворили.
Разбъркайте вътре скаридите и ги оставете да се нагреят до горещо. Сервирайте веднага. Може да разрежете на четвъртинки няколко лимона за допълнително овкусяване.