Червено е всичко, от което се нуждаете, за да разведрите дома си. Ярка атмосфера или мрачен декор – червеното ще се справи с всичко това, че дори и с повече.

Независимо на какво ще се спрете, червеното определено ще донесе енергията, която е липсвала в дома ви.

Вижте нашите идеи как да разнообразим атмосферата в дома си с червено.

Поставете граница на червеното:

Когато се използва като акцент на стената, червеното може да грабва окото, но също така и да дразни обитателите.

Ако искате да направите цялата стена червена, използвайте по-дълбоки нюанси – бургунди, бордо или друг дълбок нюанс ще се приеме много по-лесно от огнено червено, например.

Ако пък наистина харесвате наситено червено, тогава изберете мебелите в неутрални цветове като бяло и черно. Това няма да позволи на окото да се разсейва с точно определени зони в стаята.

Червеното трябва да изпъква:

Имате многоцветна стая, но не знаете на кой цвят да акцентирате? Червен! В помещения като библиотеки, занимални и домашни театри червеното определено е цветът, който трябва да изпъкне. Един червен стол, бюро или просто лампа ще превърнат стаята в едно цяло.

Акцентирайте с червено навсякъде:

Един червен килим в бледата неутрална стая създава разговорлива обстановка, без да тежи твърде много. Произведение на изкуството със смело количество червено придава дързост на стаята, без да вреди на останалите мебели.

Децата стая в червено:

Като един от трите основни цвята, червеното допълва детската стая по един красив начин. От мебелите и завивките до стенописите и картините, червеното може да бъде доминиращ цвят или просто игрива нотка. Това е цвят, който често се използва за детски центрове, за да провокира въобръжението.

Червено в дневната:

Чували ли сте, че червеното създава усещане за глад? Е, вярно е. Неслучайно много ресторанти го вмъкват в декора си по един или друг начин. В дома не е необходимо цялата стая да е в червено. Част от мебелите, декора или пък приборите за хранене са напълно достатъчни. Използвай червеното в по-официалната дневна стая, където то ще допринесе за разведряване на обстановката и ще засили апетита на гостите.