46-годишният Лени Кравиц е сред най-големите звезди на рок сцената през последните 20 и повече години.

Роденият в Ню Йорк изпълнител успя да изгради собствен стил и особено силно присъствие както на сцената, така и на „звездния небосклон”.

Мъжът, за който се смята, че е успял да завърти главата на порцелановата Никол Кидмън преди брака й с Кийт Ърбън, неслучайно притежава умопомрачителна къща в Маями, която заслужава внимание.

Вила Рокси е домът, в който Лени е прекарвал част от свободното си време. Носят се слухове, че имотът имал сантиментална стойност за певеца и връзка с безгрижното му детство, когато родителите му били все още семейство. Сега Кравиц не обитава къщата, но това не я прави по-малко впечатляваща.

Басейн, мини-плаж и няколко хамака заемат пространството в двора

Вила Рокси като цяло е проектирана в средиземноморски стил отвън, но вътре усещането е абсолютно различно.

Една от всекидневните. Мебелите са дело на BNO Design, а осветлението - на ABYU Lighting

Тя е изцяло ремонтирана през 2001 година, а интериорът е напълно обновен в рамките на следващата една година. Резиденцията е съживена от BNO Design – ню йоркско студио, което освежава старомодната визия на дома в рокендрол стил от 70-те.

Част от най-голямата всекидневна

Дизайнерите работят постоянно със самия Кравиц, който е поклонник именно на онова десетилетие от миналия век. Така се ражда умерено еклектичната атмосфера на дома, в който са смесени типични акрилни и пластмасови елементи с далеч по-топло и уютно обзавеждане.

Разнообразието от цветове и материи създава динамична среда, в която обаче обитателят успешно може да релаксира.

Мини-трапезария с изход към градината

В общите помещения преобладава бялото, разнообразявано от сребристи и златисти акценти и стопляно от дървени елементи и пухкави постелки или мебели.

Голяма трапезария

Още едно дневно помещение с дискретни етно-мотиви

Може би сред най-забележителните помещения е откритата трапезария - тя е най-голямата и е разположена под редица арки с изглед към вътрешния двор.

Всекидневната част, в която се гледа телевизия, е снабдена с няколко различни дивана и от нея се излиза директно в градината.

Основната спалня, използвана от Кравиц, също е подчинена на 70-те и има силен диско-облик.

В персоналните помещения като стаята за игри, спалните за гости и мини-офиса, цветовете са далеч по-ярки и настроението се усеща много по-силно.

Стая за гости

Част от стаята за гости

Офисът

Стаята за игри, оборудвана с професионална маса за билярд

Кът за шах в стаята за игри

Помещението за забавления не може без добре зреден бар, нали?