Много двойки се оплакват от постепенни промени в сексуалния им живот: липсва страст, всичко се превръща в навик и еднообразие.
Но колко хора се досещат, че главният виновник за това в повечето случаи може да е храната?!
Вечерите като правило са обилни и са съпроводени с определена доза алкохол. В следствие на това цялата енергия на организма се оказва парализирана и тя отива за преработването на храната, което алкохолът затруднява, пише zdrave.bg Затова често не можете да правите нищо друго освен да лежите на дивана и да гледате телевизия.
И ако сексът не може да замени храната, то тя може да направи секса... по-възможен.
Преяждането е враг номер едно на сексуалния живот, а на практика не е толкова трудно да се нахраним като едновременно нито усещаме глад, нито пък тежест след вечеря.
Предлагаме ви 5 “златни” съвети, които ще ви помогнат да си върнете здравето и спокойствието в отношенията с половинката:
1. Гответе с усмивка. Ако искате вярвайте, но настроението, с което готвите, после се предава на този, който го консумира. Ако сте се ядосвали, докато сте белили картофите например, очаквайте на масата скандал. Ако искате да се харесате, гответе с добро настроение и с желанието да доставите радост на някого.
2. Незабавно се откажете от солта. В действителност това не е трудно и след няколко дни ще разберете какъв е истинският вкус на продуктите. Ако това ви е невъзможно, разтворете 1 с.л. сол в 1 литър вода и с този разтвор заливайте готовите ястия.
3. Не употребявайте костни бульони. Те съдържат вредни вещества.
4. Постарайте се по-малко да пържите. По-добре гответе на слаб огън под капак.
5. Днес са много популярни два нови начина за приготвяне на храната: върху растителна възглавница и по метода на “антракта”
При първият начин за готвене на дъното на съда се поставя слой от различни сурови зеленчуци, а след това основният продукт: риба или месо, отгоре – отново слой зеленчуци. Всичко се залива с топла вода и се поставя капак. След завиране ястието се оставя на слаб огън.
“Антрактът” представлява следното: готвеното от нас ястие се нагрява до 100 градуса и котлонът се изключва. След 20-30 минути тенджерата отново се поставя на котлона и отново 20 минути “антракт” , след което то вече е готово.
Специалистите смятат, че продуктите не се нуждаят от постоянно нагряване и подчертават, че новият начин на готвене възпрепятства разрушаването на белтъчините и запазва полезните вещества.