Необходими продукти:
За по-дълбока форма с ширина 20-22см:
за карамела:
800 мл прясно мляко
5 яйца
200 г захар
1 ванилия
за блата:
1 яйце
100г захар
100 мл прясно мляко
100 мл растително масло
1 ч.л. бакпулвер
100 г брашно
2 ч. л какао
Начин на приготвяне:
За карамела разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията и прясното мляко.
За блата разбийте яйцата със захарта, добавете млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизирайте 5с.л. захар във формата за тортата.
Добавете сместа за карамела.
След това точно в центъра на формата излейте кексовата смес.
Сложете формата в тава с 2см. гореща вода. Печете на водна баня около 50 мин на 180С, като водата в тавата не трябва да завира, за да не стане карамела на шупли.
Оставете с водната баня в хладилника за една нощ.
На следващия ден обърнете в поднос.
Източник: My Cooking Creations