Автор
Woman.bg

Поне веднъж на ден 97% от жените си пожелават отслабване

Вероятно ще се учудите, ако разберете, че цели 97% от жените поне веднъж на ден си казват, че мразят тялото си и искат да се подложат на отслабване.

Това означава, че почти цялото женско съсловие изпитва сериозно неудовлетворение от това, което вижда в огледалото.

Анкета, проведена сред 300 жени проведена от списание Glamour открива, че някой жени са залети от поне 100 негативни мисли за телата си, въпреки ч,е средното число е 13 – общо взето по една подобна мисъл на всеки час, в който сме будни.

Психоложката Ан Керни-Кук, която помага в анкетата, коментира резултатите: „Това е страшно много, изненадана съм.” Тя продължава, че за повечето жени това да бъдат недоволни от телата си и да се стремят към отслабване се е превърнало в начин на живот, мислене и поведение.



Оказва се, че ако една жена сподели ,че е доволна от тялото си, то останалите остават изключително учудени и смятат, че дори тя самата не си вярва. Още едно доказателство за това колко сме обсебени от начина, по който изглеждаме и, че сме по-склонни да обиждаме телата си, вместо да ги хвалим или поне харесваме.

Освен това, голямо значение върху мнението на жените за самите себе си и желанията им свързани с постоянно отслабване и подлагане на диети, оказва и стереотипът наложен от медиите – списанията, телевизията и вестниците