The Ghazale Residence е модерна триетажна вила в Ливан, която е плод на съвместния труд на архитектите и Gilbert Zarka и Sahar Ghazale.

Самият Sahar описва къщата по следния начин:

„Разположена в Chtoura, в красивата долина Бекаа в Ливан, тази къща изпъква с уникалния си дизайн. Къщата Газали е единствената модерна сграда в тази област и представлява абсолютен контраст с обкръжаващите я традиционни постройки. Базалтов камък в бяло и сиво, както и архитектурен бетон, бяха използвани, за да направим външните стени.

Ще забележите някои обемни елементи като бетонни перголи, 13-метров комин и структури от стъкло, чиято функция е да пропускат основното количество светлина в къщата. Един от характерните елементи на градината е плиткият басейн с фонтани.

Собственикът на къщата e човек, който обожава своята градината и се грижи нежно за всяко едно растение. На неговата любов към растенията се дължат прилежащите специални водни съоръжения.

Палмите представляват голяма част от насажденията в градината на тази вила – това е нещо необичайно за този район.


Интериорният дизайн е продължение на екстериора. Базалтовият камък отново е използван като материал за издигането на повечето стени във вътрешността.

Над ярко червена стена се издига главното стълбище. Освен стената, всички останали повърхности са в неутрални тонове, което създава усещане за лукс и непринуденост.

Дървеният материал, използван на първия етаж е палисандър, който красиво контрастира с тъмно боядисаните орехов врати. Всички врати имат панелна форма и достигат височината на тавана.”