Необходими продукти:
3 половинки червена, оранжева и жълта чушка
5 супени лъжици зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
3 домата
4 чери-домата
1 стрък мащерка
1 стрък магданоз
1 цукини
1 патладжан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
* Изпечете чушките на фурна, като ги поставите в тавата с ципата нагоре. Охладете ги, обелете ги и ги нарежете.
* Лукът и чесънът се накълцват на ситно и се препържват бързо в зехтин. Добавт се нарязаните домати и подправките.
* Цукинито, патладжанът и чери-доматите се нарязват на много тънки резени и се подреждат в специална форма за печене. Отгоре се изсипва зехтинът с чесъна и лука.
* Формата се завива с фолио и се пече 2 часа на температура 180 градуса. След това фолиото се сваля и ястието се оставя да се пече още 30 мин.