Дита фон Тийз е от онези звезди, чието име, лице и стил нямат общо с това на всяка втора посредствена американска звезда и никак не е трудно да се запечата за дълго в съзнанието ти.

Тази нейна рядко срещана особеност се дължи на начина, по който в продължение на години се грижи за прословутата си pin-up визия на бурлеск изкусителка.

В едно от последните си интервюта за голямо американско издание тя най-накрая споделя някои от тайните си за хубост.

Най-напред Дита признава, че декоративната козметика, която използва е предимно на Dior.

Свежата и красива кожа е най-важното условие за красота и дори стои над любовта й към червеното червило.

„Яркото червило не стои добре на неподдържана кожа. Не подценявайте и козметичната сила на слънчевите очила. Струва си да похарчите малко повече пари за качествен чифт. Аз обикновено купувам Dior или Louis Vuitton”, споделя бившата съпруга на Мерилин Менсън.

„Няма значение какъв фон-дьо-тен използвате стига да го поставяте, когато трябва – задължително върху чиста кожа, още докато е влажна. По този начин порите могат да го поемат много по-добре. Матираните фон-дьо-тени прикриват недостатъците по кожата ми, докато тези с блясък ги подчертават.”

„Поставянето на перфектна очна линия е трудно. Докато си я слагам гледам надолу в огледалото, за да мога да я оформя възможно най-добре. Не дърпайте окото си настрани, защото в момента, в който го пуснете в естественото му положение, очната линия ще застане в съвсем различна форма.”