През лятото, заедно с топлината, идва момента, в който носим панталонки и поли и бански.

Краката ни са най-забележимата част на тялото ни през пролетта и лятото и е много важно да се грижим добре за тях.

Красивите крака могат да бъдат реалност, ако посветите малко време и усилия, за да им дадете необходимата грижа.

Научете как да имате красиви крака през цялото лято само с няколко съвета

Премахване на лака на ноктите на краката


Грижата за краката започнете с премахване на лака за нокти. Всяко мъничко остатъче трябва да се махне. Ако е възможно използвайте лакочистител без ацетон.

Глезете краката си и ги почистете

Като следваща стъпка измийте краката си и ги накиснете в насапунисана вода за поне 10 минути. Може да прибавите ароматни масла или соли. Когато сте готови, леко ги забършете. Вземете четка за нокти и изчеткайте, направете същото с цялото си стъпало.

Изтъркайте петите с пила за крака, за да изпилите мъртвите клетки. Правете това през две седмици.Изрежете ноктите си късо

Дългите нокти на краката могат да изглеждат ужасни и освен това мръсни. Купете си несесерче за педикюр и поддържайте
ноктите си къси и чисти. Отново на всеки две седмици. Формата може да е правоъгълна, но изпилете крайчетата. Полирайте с пила за полиране на нокти.

Овлажнявайте

За да има резултат всичко, което сте направили до момента, е време за масаж с овлажняващ крем.

Мажете крем сутрин и вечер и правете масаж. Така циркулацията на кръвта се подобрява и едновременно с това хидратирате краката си. Може да помолите и партньора си да ви направи масаж. Това е прекрасен начин да се погрижи за вас.

Кожичките

След като сте ги овлажнили добре, най-важното нещо е да изрежете, не да издърпате кожичките около плочката и да избутате
останалите кожи.

Сложете лак за нокти

Последната стъпка е да сложите лак за нокти. Първо сложете разделителя за пръсти. После сложете основа, за да не пожълтеят ноктите ви, след това изберете любимия си лак и се лакирайте.

Най-накрая сложете топ лак и изсушител. След като лакът ви е напълно изсъхнал напръскайте краката си с охлаждащ спрей.Изберете обувки

Внимавайте, когато купувате обувки, особено лятото. Никога не купувайте по-малък размер, защото ще деформират стъпалото ви.

Релаксирайте

След дълъг ден, най-важното нещо е да отпочинат краката ви. Отделете малко време за масаж с ароматно масло и вдигнете после
краката си нагоре.