Подготовката на кожата отвън и отвътре за досега с морските слънчеви лъчи може да се направи с помощта на богата витаминозна храна и специална козметична грижа.

Отвътре

Укрепващ калций

Добре известно е, че калция защитава клетките. Започнете да вземате калций на таблетки (една-две на ден) две-три седмици преди първото излагане на слънчеви лъчи. Желателно е таблетките да се приемат разтворени във вода.

Специален режим

В продължение на поне четири седмици редовно включвайте в менюто си червени ябълки, домати, броколи и зелена салата. Витамините А, Е и С блокират свободните радикали, които разрушават клетките на кожата и могат да доведат до образуването на бръчки под въздействието на слънцето.



Полезно допълнение

Витаминните таблетки, макар, че не са заместител на защитния крем, го допълват добре, тъй като намаляват стреса на кожата, който се получава под въздействието на слънчевите лъчи, съветват от козметиката.bg.

Отвън


Подготвителни кремове

Специалните козметични продукти усилват естествения защитен механизъм на кожата, ускоряват потъмняването на кожата и оптимално я овлажняват. Започнете да ползвате защитен крем две седмици преди първата слънчева баня.



Почистване

Колкото по-гладка е кожата, толкова по-равномерно ляга по нея загарът. Затова е много полезно да направите пилинг. Един съвет – лактите и коленете натрийте с половинка лимон – съдържащата се в лимона плодова киселина видимо изглажда и омекотява кожата.

Правилна грижа за лицето

Преди да се изложите на слънце, не бива да миете лицето, още повече ако е със сапун – това нарушава естествената киселинна среда на кожата и отмива защитния мазен слой. По същата причина не ползвайте за загар обикновени кремове без защитен фактор.