Автор
Woman.bg

Гроздето нормализира кръвното налягане и предпазва от хипертония

Консумацията на грозде помага за нормализирането на кръвното налягане, а също така предотвратява развитието на хипертония, твърдят учени от Калифорния.

Те са установили, че хората, консумиращи в течение на четири месеца и половина грозде, имат по-ниско кръвно налягане от тези, в чиято диета този плод е отсъствал.

Консумацията на грозде също така е съдействала за подобряването на функционирането на сърдечно-съдовата система като цяло.

Специалистите обясняват положителното влияние на гроздето с флавоноидите, които то съдържа.

За нормализиране на кръвното налягане човек трябва да яде по 9 порции грозде дневно /всяка порция съдържа по около 15 зърна/, съветват учените, пише БГНЕС.