Автор
Woman.bg

Пилешки хапки в панко с гарнитура пържени картофки

Пиле и картофки - добре познато, нали? Този път направете ястието по малко по-различен начин...

Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди (филе)
олио
панко (или галета)
брашно
1 яйце, разбито
пържени картофки и доматен сос

Начин на приготвяне:

1. Нарежете всяко парче от пилешките гърди на 5 части. Загрейте тиган с олио (олиото да покрие 1/3 от тигана), докато щипка от панкото започне да покафевява за около 1 минута.
2. Овалете парчетата пиле в брашно, после потопете в разбитото яйце, след което покрийте добре с панкото.
3. Изпържете парчетата от всички страни до златисто кафяво, след това ги сложете във фурната на 200C за около 5 минути да се доизпекат. Поднасят се с картофки и сос.