Необходими продукти за 4 порции:
• 2 супени лъжици зехтин, поотделно
• 2 половини пилешки гърди, добре начукани, а след това нарязани на половина, така че да имате 4 много тънки котлети
• сол
• 1 голям лук, пасиран, около 2 с.л.
• 2 скилидки чесън, пасирани
• 1/2 чаша бяло вино или пилешки бульон
• 1/2 ч.л червен пипер на люспи
• 1 с.л. каперси, изцедени
• 2-3 чаши рукола, накъсани на дребно
• половин глава корен от копър, нарязан надребно
• 150г. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на средно силен огън, докато почти задими, за около 1-2 минути. Поръсете със сол пилешките гърди и ги запържете за 2-3 минути. След това ги извадете и ги покрийте с фолио, за да не изстиват.
2. Добавете другата супена лъжица зехтин в тигана. Добавете лукът и гответе за около 1 минута, като разбърквате често. За да не загори лукът, намалете котлона, защото лукът обикновено загаря бързо. Добавете чесъна за 45 секунди до 1 минута и разбърквайте често.
3. Добавете бялото вино и оберете кафявите парченца от дъното на тигана с дървена лъжица. Добавете каперсите и червения пипер да се варят, докато виното варете за 2-4 минути.
4. Преди да сервирате, смесете руколата и копъра и от сместа сложете във всяка чиния. След това добавете пармезан отгоре. Поставете по парче от пилето върху всяка салата, след това отгоре посипете с малко от соса. Поднася се горещо.
Добър апетит!