Скачането на дансинга, изпотяването, любимата музика. Това всичко не е само допълнително физическо натоварване на самото пътуване до клуба или дискотеката.

Това може да бъде много по-полезно от тренировката във фитнес залата, пишат от inews.bg

Подобна идея е приложена вече в необичайните тренировки, наречени Dance Dance Party Party, които се провеждат в клубове на Ню Йорк, Чикаго, Торонто, Ванкувър, Лондон. Тренировките засега са само за жени, макар че няма съобщение и за изгонен от залата мъж, пише The Guardian, цитиран от news.ru.

Упражненията продължават около 90 минути, провеждат се на приглушена светлина и преди всичко представляват танци.

Тези тренировки са много по-подходящи за хората, които не обичат да бъдат командвани от инструктори, да прекарват часове наред в тишина и мълчание, упорито трудейки се върху фитнес уредите.

По време на тренировките обаче има и правила – не може да се яде или употребява алкохол, не може и да се говори. Може обаче да се танцува.

Според доктор Анас ел Тураби, сътрудник на Кембридж, танците всъщност са прекрасна форма на аеробика. При това много хора трудно могат да изкарат на пътечката за тичане толкова дълго време. Дори и само заради това, че танците носят психологическа радост и повече удовлетворение.

Самият факт, че танците влияят позитивно на психическото здраве и подобряват настроението на човека, това вече е предимство пред обичайните физически занимания, обяснява Тураби.