Автор
Woman.bg

Грешки, които често допускаме по време на диета

Има няколко грешки, които пречат на загубата на тегло. А ако кантара всеки ден показва едни и същи цифри значи е време да преосмислите своята диета.

Реалистични цели


Поставянето на нереалистични цели е гарантирана стъпка към провала.

Ако сте си поставили за цел да свалите 5 кг за една седмица, ще бъдете тъжни и разочаровани, вместо щастливи от загубата на 2 кг. Обзелата ви депресия що доведе до провала на вашата диета.

Вода

Пийте колкото се може повече вода. Липсата на достатъчно течности в организма забавя метаболизма, което води до по-бавна загуба на тегло.

Хранете се повече

Има едно погрешно схващане според което колкото по-малко ядеш толкова по-бързо ще отслабнеш. Всъщност драстичното намаляване на дневните поети калории може да забави вашият метаболизъм. Уплашен от "гладната стачка" организмът започва трескаво да складира мазнини и в момента в който си позволите едно допълнително парче, кантарът ще покаже още по-големи цифри от тези показани преди.

Не пропускайте закуската


Много често хората допускат една основна грешка, като се отказват от закуската. На пръв поглед това е най-удобният начин за намаляване на дневния прием калории. Но според някои диетолози отказа на закуска ще доведе не до загубата на тегло, а по-скоро до допълнително натрупване на килограми.

Закуска ще ви зареди с енергия и ще предотврати неприятното чувство на глад.

Помислете за малките хранения

Освен калориите приети по време на закуска, обяд и вечеря трябва да вземете предвид и тези калории приети по време на малките хапвания. Парче торта по-случай рождения ден на приятел, чаена лъжичка сладолед, две три бисквити, които сте хапнали пред компютъра. Всички тези калории взети заедно може да се окажат повече от калориите на вашият обяд.

Четете правилно етикетите

При избора на храни с ниско съдържание на мазнини, не забравяйте да проверите тяхната калорийна стойност. Понякога се оказва, че е по-добре да изядете малко парче от любимата ви торта, отколкото десерт с ниско съдържание на мазнини, пишат от stylissimo-bg.com

Незабравяйте за течните калории

В напитките консумирани през деня често са скрити допълнителни калории. Кафето, чая, соковете и алкохола могат да добавят повече от 500 калории към дневният ви калориен прием.