Идеалните фигури на звездите на шоубизнеса често не са природен дар, а резултат от усилени тренировки.

Най-добрите фитнес-инструктори печелят луди пари, разработвайки сложни комплекси от упражнения за известните красавици.

Пробвайте най-ефективните от тези упражнения.

Дупе като на Шакира



Шакира е известна не само с оригиналния си глас, но и с чувствените си форми. Разбира се че изпълнителката на хита My Hips Don’t Lie (“Бедрата ми не лъжат”) е най-добрия пример за подражание за оформяне на седалищните мускули.

А тайната й е много проста – напади назад. Застанете с краката на широчината на раменете, опрете длани в бедрата и си представете, че сте една от най-знойните красавици на света. Успяхте ли? Сега направете с десния крак дълга крачка назад и сгъвайте коленете, докато десният прасец не застане хоризонтално. Задръжте така няколко секунди и се върнете в изходна позиция. Повторете същото с левия крак.

Правете упражнението с 10-15 повторения в 3 серии 3-4 пъти седмично. Въпреки простотата си то се смята за един от най-ефективните начини за поддържане на тонуса на седалищните мускули.

Коремче като на Гуен Стефани



Гуен Стефани няма нищо против да демонстрира спортното си тяло и често носи къси блузки и прилепнали потници, за да покаже стегнатото си и релефно коремче. Ако си мислите, че подобна атлетична фигура изисква часове престой във фитнес-залата, грешите.

Гуен е майка на две деца и си има по-важна работа от висенето във фитнеса. Затова поддържа формата си с прости упражнения.

Например – легнете по гръб и започнете да повдигате торса и таза, подпирайки се само на лактите и на пръстите на краката. Опитайте се да задържите тялото във въздуха за 30-60 секунди. Няма да ви е лесно, но резултатът си заслужава, в което много скоро ще се убедите сами.

Ако това упражнение не ви допада, пробвайте друга негова вариация, която е не по-малко ефективна. Легнете по корем и повдигнете цялото тяло, подпирайки се само на лактите и на пръстите на краката. Задръжте тялото във въздуха и се поклащайте напред-назад 30-60 секунди. Правете упражнението няколко пъти седмично, с 3-5 повторения в 3 серии.

Бедра като на Хайди Клум



На много жени Хайди Клум им се струва непостижимо идеална – с блестяща кариера, предан съпруг, четири прекрасни деца и при това – зашеметяващ външен вид! Ще трябва да си намерите перспективна работа и любящ съпруг без наша помощ, ние ще ви помогнем само за оформянето на бедрата ви.

След първото си раждане Хайди изобщо не била доволна от състоянието на бедрата си по външната и по вътрешната линия. Но е решила проблема с помощта на просто упражнение – приклякания в стил сумо.

Пробвайте го и вие – разтворете крака на широчината на раменете и подпрете длани на бедрата. Напрегнете коремните мускули, направете голяма крачка вдясно и клекнете, пренасяйки цялата тежест върху петите. Повторете същото с левия крак. Упражнението се прави по 15 пъти на две серии. Опитвайте се да се движите плавно – цялата трудност на упражнението се крие в запазването на равновесие.