Наречена Floating House или „плаващата къща” е повдигната на колони, така че реката да се вижда, както от къщата, така и от градината на покрива.

Клиентите на корейският архитект Hyunjoon Yoo и собственици на Floating House са двойка, управляваща елегантен корейски ресторант, построен в традиционен стил.

Идеята им за новият дом била, той да бъде построен в района на ресторанта, на не повече от пет минути пеша, и да бъде съобразен с Фън Шуй.

Клиентите настояли да имат стая за учене, барбекю и къща за гости за семейството на дъщеря им, което понякога ги посещавало. Също така искали голям двор и плитък плувен басейн за своите внуците.

Съобразявайки се Фън Шуй архитектът, разположил къщата в северната част на имота, доколкото това е възможно за голям, слънчев, южен двор.

Банята, гардеробната и кухнята са концентрирани в средата на къщата и компактно разпределени, а спалнята е поставена на изток, а дневната на запад.

На покрива на архитекта е сътворил зелена градина, от която може да се наблюдава реката от високо.

Черният бетон, използван за екстериора на първото ниво, създава усещане за плочки, които се използват в традиционните корейски къщи. В резултат на това, Floating House създава образ, подобен на този на ресторанта на клиентите, решен в корейски стил.