Жените се отдават на секс не заради любов или страст, а водени от най-различни "неромантични" причини - от скука, съжаление, за да лекуват мигрена, пише в. "Дейли телеграф", позовавайки се на резултатите от изследване на американски психолози.

Данните от проучването са описани в книгата "Защо жените правят секс" на Синди Местън и Дейвид Бъс - професори по психология в университета на Тексас. Двамата изследователи са установили, че жените изтъкват над 200 причини, поради които се отдават на интимни ласки. Привличането не е основната от тях. Много по-често дамите правят секс от скука, за да "има мир в семейството", за да лекуват главоболието си и дори от благодарност за вкусна вечеря.

"Предишни изследвания са показали, че преобладаващата част от мъжете намират повечето жени за сексуално атрактивни, макар и "до известна степен". А повечето дами въобще не намират представите на силния пол за такива", пишат специалистите.

Двамата психолози са интервюирали 1006 жени за изследването си за книгата и са получили някои наистина изненадващи отговори.

Една от дамите е споделила, че прави секс заради духовното извисяване, защото мисли, че това е най-близкото нещо до Бог. Доста дами са посочили като причина за интимност желанието да се преборят с главоболието си или да усъвършенстват сексуалните си умения. Голяма част от жените /84 процента/ са признали, че правят секс, за да си осигурят спокоен живот или да се "спазарят" с партньорите си да поемат някое домакинско задължение.

Друга дама е споделила, че прави секс от скука, защото така има с какво да се занимава, вместо да вдига скандали. Изненадващ е бил отговорът и на друга участничка в проучването, която е заявила: "Правих секс с няколко мъже, защото ми беше жал за тях".

Авторите на книгата са установили още, че десет процента от жените се отдават на интимни ласки в замяна на подаръци или вкусна вечеря, пишат от actualno.com