Днес отново сме ви приготвили рецепта с една от любимите ни съставки – сьомгата.
Добре е ако правите тези рулца, да ги приготвите известно време преди гостите ви да дойдат, за да се охладят, но не ги слагайте в хладилника, за да не загубят леката си тектстура.
Необходими продукти за 6-8 порции:
2 супени лъжици (25 г) масло
25 г брашно
175 грама мляко, топло
3 яйца, разделете жълтъци от белтъци
50 г настърган пармезан
2 супени лъжици нарязан пресен копър
2 супени лъжици нарязан магданоз
150 мл сметана
115 грама пушена сьомга, нарязана на ситно
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в съд с дебело дъно. Добавете брашното и гответе на слаб огън докато не получите гъста каша. Добавете млякото. Гответе получената смес 1-2 минути, докато не получите гъст сос. Добавете жълтъците и две трети от пармезана, както и солта и черния пипер.
2. Намажете с масло тавата за рулото (размер 33 х 28 см) и нагрейте фурната до 180 градуса. Разбийте белтъците и ги добавете в сместа с жълтъка, после изсипете тестото в тавата и печете 12-15 мин. Покрийте с хартия, след изваждане, и оставете за 10-15 мин. После обърнете върху хартия, посипана с пармезан. Охладете.
3. Смесете сметаната, нарязаната сьомга и нарязаните копър и магданоз.
4. Разстелете плънката и завийте рулцето. Оставете получените рулца на хладно, за да се втвърдят. Поръсете ги с останалия пармезан и сервирайте със зелена салата.