Ако не сте се причислили към банановите и ябълковите жени, които разгледахме преди, то тогава има голям шанс да сте от групата на крушите.

Характерни са с по-издадените ханш и бедра и сравнително малките по размери рамене и бюст. Преставителките тук са познати и с тънката си талия, чийто очертания пораждат завист сред останалите момичета. Макар и краката да са по-едри, то най-често от коляното надолу приемат слаби форми. Ако с годините не сте намерили подходящите дрехи за вас, то прочетете по-надолу.

Блузи/Тениски/Ризи: Тук изборът за вас откъм материи, цветове, шарки е безкраен. С украси, пайети, къдри, с издадени подплънки, бродерии или съвсем изчистени, вашите малки рамена могат да си позволят всичко. Макар и огромната свобода на избор, трябва да бъдете внимателни с това, те да не бъдат прекалено впити или дълги. Идеално ще ви стоят леко свободните, но не торбести, с дължина до талията или съвсем леко под нея, така че да подчертават малките й размери. По-късата дължина в горната част оптически издължава силуета, придавайки на краката няколко допълнителни сантиметра.

Колкото до деколтета, най-добре ще ви стоят квадратните, падащите и елипсовидните. Райетата, независимо тънки или широки, добавят допълнителен обем, а вие може да си го позволите, затова имайте поне няколко в гардероба си.

Рокли: Правилото тук е да се съсредоточите вниманието към раменете, гърба и бюста. Роклите с подплънки в рамената биха ви стояли страхотно. И все пак, най-препоръчителни за вас са тези без презрамки. Ако ви е страх, добавете аксесоар като елек, шал-яка, едра брошка или цвете, а защо не и някоя по-обемиста огърлица. Относно кройката, по-свободните около ханша ви стоят отлично. Важно е да се отбележи, че свободни са различни от широки.

Колкото до черния списък, задраскайте къдрите, плисетата, тези с колани в ханша и тясно прилепналите. Цветово, предполагам се досещате, е хубаво по-светли в горната част и по-тъмни в долната.

Поли: А-образни и прави, това са кройките, на които трябва да се спирате. Последните подчертават леките ви извивки, без да уголемяват излишно. Прекалено широките и безформени оптически наблягат допълнително на ханша, а вие точно от това страните. Талията може да бъде много висока или ниска, от вас зависи дали да й подчертаете малките размери.

Колкото до дължината на полата, е препоръчително да бъде поне до коляното, като може и да бъде и по-дълга. „НЕ” трябва да кажете на късите прилепнали поли. Ако все пак ви се носи нещо по-късо, сложете си тъмен чорапогащник, който при всички случаи ще е най-добрият ви приятел. За жегите алтернативно съветът е: носете поли със странични цепки. И не забравяйте за обувките на ток. Те издължават краката, балансират оптически тялото, без да променят в горната част.

Панталони/Дънки: Този сектор от магазините за вас е равнозначен на кошмар. Рядко се намират панталони, които да ви паснат точно. Ако са точни в краката, са широки в ханша или обратното. Да намерите перфектния чифт е близко до мисия невъзможна. Златната кройка за вас е boot-cut (с по-свободен крачол от коляното надолу), тя придава баланс между горната и долната част на бедрата. Важно е да се изясни, че това не са тип чарлстон(flare), които по принцип са от лагера на забранените. Правите също са сполучливи като кройка за вас, но при тях много зависи широчината на ханша. Ако сте от по-издадените в тази сфера, също може да се окажат неподходящи.

Обратно на ябълковите жени, зачертайте всички бледи, светли или шарени нюанси. Цветовете за вас са тъмно синьо, сиво, черно, кафяво. Ако желаете по-нестандартни, спрете се на винено-червено, тъмно лилаво, убито зелено.

Детайлите, като едри ципове, обемни копчета, издадени джобове, е препоръчително да избягвате, те придават допълнителен обем (не забравяйте, може да компенсирате това при блузите). Ако си намерите правилните дънки, без да се замисляте си купете дори два чифта. Ще ви служат вярно и ще ви избавят от мъки за дълго време.

Палта/Сака: Правилата относно тях са подобни на блузите. Детайлите по раменете, ръкавите и бюста за в разрешената зона. Отличен пример са якетата с двойно закопчаване или с обемни яки. Материите са неограничени, дори и много плътните ще ви стоят превъзходно. Сред цветовата гама изборът остава изцяло ваш. Ако все пак искате да балансирате спрямо ханша и бедрата, спрете се на по-светло сако.

Допълнителен съвет: С риск да се повтори като съвет, не забравяйте за обувките на ток. Дори и съвсем лекият 5см издължава бедрата, придавайки им по-фин и елегантен вид. Както при дънките, инвестирайте в поне един удобен чифт. Това е най-добрият ви приятел при всяка комбинация.

Интересен факт е и, че точно жените тип круша са най-добрите танцьорки на ориенталски танци.

Известни личности: Риана, Бионсе, Шакира и Дженифър Лопес

Риана

Бионсе

Шакира

Дженифър Лопес

Забележки: Статията има препоръчителна насока. Добре е да се отбележи, че това са общи препоръки. Като при всички тях, изключения също присъстват. Най-важното правило е, независимо от структурата, да се чувствате удобно в собствено си тяло. И най-хубавите дрехи си остават дрехи, без нужните самоувереност и чувство на себекомфорт.