Автор
Woman.bg

Избягваме огледалото след 45-годишна възраст

Хората избягват да се гледат в огледалото, когато навършат 45 години, защото не им е приятно да виждат как стареят, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компанията за козметична хирургия "Transform".

Допитването е обхванало 3000 души. Резултатите от него показват, че на 45-годишна възраст едва 9,4 процента от хората се престрашават да хвърлят поглед към огледалото. За сравнение - над 50 процента от младите на възраст между 18 и 24 години гледат отражението си по десет пъти на ден.

Цифрите намаляват съответно до 44 процента и 33 процента във възрастовите групи между 25 и 34 години и 35 и 44 години. Една четвърт от хората на и над 45 години споделят, че не искат да се гледат в огледалото, защото не им е приятно да се виждат състарени.

Резултатите показват още, че една седма от участниците в допитването на средна възраст се поглеждат в огледалото не повече от веднъж на ден.

Данните сочат също, че остаряването тревожи много повече младите жени - 37 процента от тях. За сравнение - едва 12 процента от младите мъже се притесняват от наближаването на старостта, пишат от actualno.com