Жените чакат по-дълго, за да създадат семейство и имат по-малко деца от планираното поради сложните икономически условия, сочи ново проучване, цитирано от Ройтерс.

61% от майките, анкетирани в рамките на изследването, твърдят, че са били притеснени дали ще имат достатъчно пари, за да отгледат децата си.

Повечето жени казват, че са планирали да имат по две деца, но биха родили и трето, стига да могат да си позволят допълните разходи, свързани с него, пише novini.bg.

За изследването били анкетирани общо 1035 жени. 43% от майките чакат да родят дете, едва когато са финансово подготвени, а всеки две от три жени признават, че икономическите условия могат да окажат въздействие върху броя на членовете на семейството.

Най-голямото финансово притеснение за родителите на деца, родени по време на рецесията, е бъдещото образование на подрастващите. Повече от половината от запитаните жени твърдят, че са започнали да спестяват за бъдещето на децата си, а 40% планират да започнат да го правят. Източник: dete.bg