Обратно на общо приетото мнение, че жените са по-романтичния пол, анкета твърди, че мъжете са тези, които първи споделят любовта си.

Освен, че силната половинка първа ще каже магическите думи "обичам те", но и по-бързо ще се влюби в партньорката си. Според изследването на Пенсилванския университет на мъжете са им необходими само няколко седмици, за да се влюбят, а на жените са им нужни поне два месеца, съобщава БГНЕС.

"Резултатите от изследването показват още, че жените са по-внимателни от мъжете, когато трябва да се изричат романтични думи", казва психологът участвал в изследването Мариса Харисън.

Но там, където има любов има и страст. Сексуалното желание е и една от причините, поради които мъжете по-бързо се влюбват. Повечето от тях след няколко седмици искат секс, докато жените искат да изчакат по-дълго време. "Може би мъжете се влюбват по-бързо, защото любовта се изравнява със сексуалното желание. По това отношение със сигурност още много може да се дискутира", уточнява професор Харисън.