Сладкишът може да се приготви със сини сливи или кайсии, а ако не разполагате с пресни плодове - със стафиди или различни видове конфитюри.
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
2 чаена чаша брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1 ч. л. канела
250 г зърна от грозде без семки
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Всички продукти се смесват и се разбъркват добре, докато се получи меко тесто.
Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно продълговата тавичка. Отгоре се нареждат добре измитите и подсушени плодове. Сладкишът се поръсва със захар.
Пече се при температура 180 градуса около 30-40 минути или докато клечка за зъби излиза свободно от сладкиша, без по нея да има полепнало тесто.
Сладкишът се поднася леко охладен и нарязан на квадрати.