Най-подходящият десерт в сезона на тиквите!
Необходими продукти:
1 кора за пай (вижте тук как се прави)
400 гр тиква
400 грама подсладено кондензирано мляко
2 яйца
1 чаена лъжичка канела
1 / 4 чаена лъжичка смлян джинджифил
1 / 2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
1 / 2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 220 градуса
2. С миксер разбийте тиквата, яйцата, млякото, джинджифила, индийското орехче, канелата и солта.
3. Изсипете в готовата кора за пай и печете 15 минути.
4. Намалете температурата на фурната до 180 градуса и печете около 35-40 минути.
5. Оставете да изстине и по желание сервирайте със сметана.