Както сигурно сте забелязали в нашите статии обръщаме малко повече внимание на по-младите, модерни и стилни звезди и на не толкова известните дами… Днес ще обърнем нещата в полза на по-зрелите и красиви жени!

Всеки човек, независимо от възраст, социално положение, физически данни, може да се облича модерно, удобно и с вкус. Всеки сам трябва да достигне до собственото си знание за нещата.

Постигайки това, ще можете да изразите вътрешното си аз и да бъдете по-креативни по отношение на външния си вид.

„Стилът е много повече от дрехите, които обличам. Той е всичко, което ме прави уникална – личност, начин на живот, ценностна система, опит, образование и т.н.”, споделя 79-годишната Джойс.

* Джойс

Каква е тайната на впечатляващата, красива и уникална Джойс? „През последните няколко години се научих никога не спирам да се уча, да бъда вдъхновена от нещо или някого и да се радвам на това, което имам!”, казва тя.

Джойс обаче не е единствената по-възрастна дама, която държи на цялостната си визия. 100-годишната Рут ни грабна вниманието със своето позитивно излъчване, голямата усмивка и съветите, които сподели.

* Рут

„Никога не си лягам с грим. Кожата трябва да диша!”

„Обръщам внимание на дрехите, които слагам, независимо дали отивам на пазар или се събирам с приятели. Ключът към щастието е да се движиш, възрастта не е извинение да не правиш упражнения или да мързелуваш!”

„Инвестирайте в качествени дрехи и аксесоари – те винаги ще са на мода!”

* Рут

За да изградите собствен стил, определете кое от сегашната мода подхожда на височината ви, телосложението ви, цвета на кожата, възрастта и кое за какви случаи е подходящо.

Бъдете жена, която не робува на модата, а я разбира. Затова не бива да се ограничавате или впечатлявате от чуждото мнение, което в много случаи гледа скептично към по-нестандартното.

* Детайлите са много важни - добре подбрани аксесоари и цветове могат да бъдат идеален завършек на всяка една визия

„Способността да погледнете в огледалото и да харесате това, което виждате, е много важна за самочувствието ви. Когато знаете, че изглеждате добре, вървите, говорите и мислите различно. Разберете основните неща, които изразяват индивидуалността ви и ви правят жена със стил”, гордо заявява дизайнерката Corey Lynn Calter.

Модата е забавление!

Според Дебра Рапопорт модата трябва да носи щастие и усмивки. Тя винаги залага на ярки цветове, които допълват лъчезарната й личност. На 66 години, тя все още изпитва наслада избирайки дрехите, обувки и аксесоарите си – всичко трябва да е в синхрон и много цветно.

Черно-бялата гама отива на всяка една жена!

Тази дама обясни, че е достатъчно възрастна, за да се чувства добре в собствената си кожа и има самочувствие, което е нужно, за да облича каквото си пожелае:

На това му викаме смелост и сваляме шапка пред всички жени, които нямат задръжки и обичат да експериментират с модата. Пожелаваме си повече такива свежи дами да виждаме…

* дама с костюм на Dior

ВИДЕО: