Отношението на мъжете към жените се променя значително, след като последните станат майки. Това показват данните от британска анкета, направена сред 3000 участници.

Бременността и раждането кара представителите на силния пол да възприемат своите жени не като сексуални партньорки, а преди всичко, като майки на децата им.

Половите контакти на жените, които са станали наскоро майки, са намалели значително. Три от четири жени признават това. Около 43% от участвалите в анкетата дами заявяват, че с раждането на детето между тях и партньора им химията, която е присъствала по-рано и е оказвала влияние върху сексуалното желание и възбуда, сякаш се е изпарила. Около 42% от дамите признават, че след раждането си губят своята привлекателност, защото са заети с грижата за бебето.

Все пак специалистите съветват дамите да не забравят своята женственост и факта, че бременността е естествено състояние, което прави жената още по-прекрасна. Съвременният свят изобилства от примери на жени, които успешно съвместяват кариерата и грижата за семейството, пише БГНЕС.