Омръзна ли ви да пазарувате в последната минута и да се чудите какво да купите? Избягайте от клишетата!

Представяме ви едни от най-популярните дестинации за шопинг в Европа. За тези, които все още не са решили къде да празнуват по празниците - разгледайте нашите предложения за Коледа и Нова година.

Коледен базар в Страсбург (Франция)

Най-старият коледен базар се намира в Страсбург. Той датира от началото на 16 век и е считан за един от най-пищните в цяла Европа. Намира се в близост до готическата катедрала в града и просто няма как да бъде пропуснат. Стотици сергии с интересни дреболии ще допринесат за вашето коледно настроение. Можете да го посетите между 26 ноември и 31 декември.

Коледен базар в Лил (Франция)

Магията на консервативна Франция не е за подценяване! Базарът се намира на час от Ашфорд, а пътят определено си заслужава, защото ще се потопите в в сърцето на една пищна коледна обстановка. Там има и детски театър, където малчуганите са изкушени от невероятни сладки изделия. Базарът отваря на 19 ноември и е приключва чак на 30 декември.

Коледен базар в Кьолн (Германия)

Красивият немски град е домакин на поне шест коледни базара. По-малките са около шоколадовия музей на Линд. А пък най-впечатляващият е около Кьолнската катедрала. Там ще намерите невероятни неща в някои от 160-те дървени сергии, които ще се борят за вашето внимание.

Не пропускайте да опитате и няколко чашки от специалното греяно вино, което си е немска запазена марка, съветват от nasamnatam.com. Базарът стартира на 21 ноември и е на ваше разположение до 23 декември.

Коледен базар във Виена (Австрия)

Каквото и да кажем за столицата на Виена, ще е малко! Това е един от градовете, който много обича Коледа и Коледа много го обича. Безброй светлинки, блестящи топки, елхи, гирлянди и хиляди ухилени физиономии. Там ви очакват и няколко базара, за да ви засипят с всякакви джунджурийки. За греяното вино няма да ви говорим, то се пие, не се обсъжда. Времето за шопинг е от 19 ноември до 26 декември.

Очаквайте продължение...