Учените откриха специален химикал в червеното вино, който може да се използва за лечение на диабет, деменция и заболявания на сърдечно-съдовата система.
Умереното количество червено вино има положителен ефект върху здравето. Освен, че помага за топене на калории, виното ни мотивира и подобрява настроението. Сега екип от експерти заключи, че е възможно да създадат нови методи за лечение на болести чрез употреба на алкохол, пише БГНЕС.
Д-р Андрю Мъри от университета в Кеймбридж обясни, че в действителност, за да има лечебен ефект трябва да изпиете около седемстотин бутилки. Тази цифра изглежда почти немислима, тъй като може да доведе до зависимост, от която трудно може да се отървете.
Лекарите съветват жените да вземат малка доза от напитката, за да намалят риска от рак на гърдата. За лечение на това заболяване обикновено се използва химиотерапия, но експертите съветват да използвате виното за предотвратяване на болестта.