Често пъти преумората и недостатъчният сън слагат своя отпечатък върху нашето лице и под очите ни се образуват неприятни тъмни кръгове. Как можем да се отървем от тях?

Освен, че трябва да промените режима си като отделяте за сън поне по 8 часа на ден, а също и да избягвате солените храни, вие можете да си направите подходяща маска, която да ви помогне да заличите пигментацията под очите.



Маска с краставица и картоф

Както краставицата, така и картофът притежават противовъзпалителни качества, които ще ви помогнат да се справите с тъмните кръгове под очите. Сварете един средно голям картоф и го пасирайте добре.

Краставицата също трябва да се смели на каша. Двете съставки се смесват в такива пропорции, че да образуват рядко, почти течно пюре. Потопете два памучни тампона в пюрето , а после ги поставете върху очите си за около 20 минути.

След това изплакнете обилно с вода, като се постараете да отстраните добре всички останки от пюрето. Излишната каша може да бъде съхранявана в хладилник до 3 дни. Дръжте я под ръка, в случай, че тъмните кръгове се появят отново.

Ефектът е дори още по-добър, когато кашата е предварително изстудена.