Автор
Woman.bg

6 тайни на красотата от червения килим – II част

Продължение.

Следващите хитринки, откраднати от арсенала с трикове на големите гримьори в Холивуд, може да не са подходящи за всяка от вас, но пък си струва да се запознаете с тях. Току-виж дадете добър съвет на някоя приятелка.

Сладко желе за устни

В детството ни имаше едни мънички пластмасови чашки пълни с разноцветно желе. И макар сега да осъзнаваме, че вкусовите им качества далеч не са били кой знае колко приятни и полезни, желето остава незабравим спомен от миналото.


Всъщност, желето може да се използва и като цветен, вкусен блясък за устни. То успява да запечата всеки слой червило, нанесено върху устните и им придава невероятен плодов аромат. Освен това желето не се маха от устните с часове (ако не го оближете набързо, де!)

Акне и капки за очи

Когато в центъра на лицето ви изненада зачервено петънце или пъпка има начин да се справите с проблема. За да намалите червенината използвайте капки за очи. С помощта на памучен тампон нанесете малко количество капки върху пъпчицата. Оставете кожата сама да изсъхне и отгоре нанесете фин слой фон-дьо-тен за съвършен вид.



Трик за маникюра

За да се задържи лакът върху ноктите ви и да не се налага да го сменяте още същата вечер, специалистите предлагат следния трик в домашни условия.

Натопете пръсти в смес от лимонов сок и хладка вода за 5 минутки. Киселината от лимона ще омекоти кожичките и ще предпази ноктите от нацепване. След тази процедура нанесете лак и топ лак.