Понякога една топла супа е в състояние да замени целия обяд.
Опитайте с тази рецепта, от която лесно може да усетите ароматите на огън, море и зелено.
Необходими продукти за 4 порции
800 г картофи, нарязани на кубчета
1 глава чесън
1 с. л. зехтин
2 стръка мащерка или чубрица
300 г спанак, нарязан
100 г топено сирене
1 с. л. пресен джоджен, нарязан
100 г пушена риба
2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
1.Коренчето на чесъна се подрязва, поставя се върху фолио, залива се със зехтина, слага се стръкче мащерка, завива се и се слага да се изпече за 20 мин. във фурна, загрята до 200° С. Вътрешността му се изстисква.
2.Картофите се заливат с 1,5 л вода, добавя се другото стръкче мащерка, посоляват се и се слагат да се сварят за 20 мин.
3.Мащерката се отстранява, добавят се спанакът, джодженът, сиренето и печеният чесън. Всичко се оставя да поври на тих огън още 3-4 мин. и се пасира.
4.Супата се поднася, поръсена с пресния лук и парченца пушена риба.
Източник: menumag.bg