Автор
Woman.bg

Крем супа от картофи, печен чесън, спанак и сирене

Понякога една топла супа е в състояние да замени целия обяд.

Опитайте с тази рецепта, от която лесно може да усетите ароматите на огън, море и зелено.

Необходими продукти за 4 порции

800 г картофи, нарязани на кубчета

1 глава чесън

1 с. л. зехтин

2 стръка мащерка или чубрица

300 г спанак, нарязан

100 г топено сирене

1 с. л. пресен джоджен, нарязан

100 г пушена риба

2 стръка пресен лук, нарязани на ситно

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1.Коренчето на чесъна се подрязва, поставя се върху фолио, залива се със зехтина, слага се стръкче мащерка, завива се и се слага да се изпече за 20 мин. във фурна, загрята до 200° С. Вътрешността му се изстисква.

2.Картофите се заливат с 1,5 л вода, добавя се другото стръкче мащерка, посоляват се и се слагат да се сварят за 20 мин.

3.Мащерката се отстранява, добавят се спанакът, джодженът, сиренето и печеният чесън. Всичко се оставя да поври на тих огън още 3-4 мин. и се пасира.

4.Супата се поднася, поръсена с пресния лук и парченца пушена риба.

Източник: menumag.bg