Цялостното оформление на гримът и най-вече на очите, не е завършено ако нямаме подчертаване на миглите с туш.

Нанасянето на спиралата има голямо значение за крайният резултат. Вярно е, че съществуват спирали, с които можем доста лесно да постигнем желаният ефект. Това обикновено са спиралите с по-гъста четка и туш.

При този вариант слепването е малко вероятно и обемът се постига доста по-бързо. Ако спиралата ви е с по-рядък туш, оставете я една или две вечери отворена за да се посгъсти.

Ето и как да гримирате миглите си: Нанасянето на туша започва от върха на миглите. Навлажнете първо тях, след което прокарайте спираловидната четка в корените и с въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка на вън и изтеглете към върха им.

Повторете това движение няколко пъти докато получите желаният обем. Нанасяйте спиралата на няколко пласта като не позволявайте туша да изсъхва преди да нанесете отново.

За повече обем: Обем на миглите си можете да предадете с четка с рядка спирала. По този начин слагането на туш е значително по-лесно.

Обикновено тези спирали слепват, за което е необходимо да имате гребенче за разресване на мигли или стара четка от изсъхнала спирала.

При желанието за обем, движението на четката не е въртеливо, както обикновено а е с рязко изтегляне от основата на миглите към върха. Можете и с леки “потупващи” движения да вкарвате и изкарвате рязко четката в миглите, така се полепва повече туш по тях.

За по голям ефект, препоръчваме да напудрите миглите си предварително, след което да нанесете спиралата. Може да повторите това няколко пъти, като редувате пудра, спирала, пак пудра, пак спирала.

Мигли до небесата: Издължаването на миглите обикновено става със спирала с власинки. Власинките са микроскопични нишки от коприна, които се полепват по миглите и ги издължават.

Движението при нанасяне остава същото, от корена с въртеливо движение към върха. Ако искате да постигнете максимален ефект, акцентирайте върху крайните мигли на външният ъгъл на окото. Там нанесете малко повече туш само по върховете ма миглите, така ще постигнете ефекта на “котешкото око”.

Цветният туш на миглите стои добре само при гъсти мигли. При него натрупването е задължително за да може цвета да е наситен и да личи.

Внимателно почиствайте спиралата си всяка вечер със специализиран продукт.