Ако ви е дошло до гуша от ябълки и сте в трескаво очакване на ягодите, черешите, пъпешите и дините, ви предлагаме лек и вкусен вариант да притъпите за миг нетърпението си.
Имаме страхотно предложение за междинна закуска с пълнозърнест хляб и ябълка, която обаче можете да приготвите в близост до печка.
Затова тази закуска е подходяща най-вече за съботно-неделните ви пристъпи на глад за нещо вкусничко и сладко.
Ябълковият сандвич е перфектен заместител на всички вафли, шоколади и кифлички.
Ако сте на диета или държите на здравословното хранене, то сандвичът е вашето ново попадение. Разбира се, не прекалявайте с него, защото все пак съдържа фруктова захар и въглехидрати, които в голямо количество могат да саботират диетата ви.
Необходими са ви само филия пълнозърнест хляб, една ябълка, канели и джинджифил на вкус.
Обелете ябълката и си хапнете корите. Настържете плода на ренде и го сложете в тиган с незалепващо покритие.
Включете котлона и затоплете ябълката. Не я гответе, а просто я стоплете.
Сложете филията хляб в тостера.
Към ябълката, която все още е на котлона, добавете канела и джинджифил. Разбъркайте още около половин минута и свалете от огъня.
Върху препечената филия сложете овкусената и стоплена ябълка.
По желания поръсете сандвича с малко счукани орехчета.