4 от 5 мъже се чувстват некомфортно в тялото си, особено ако имат бирено коремче и липса на изразена мускулатура, сочат данните от онлайн изследване.

Почти половината от участниците (на възраст около 40 години) са заявили, че биха заменили една година от живота си за идеалното тяло.

Най-големият проблем на мъжете, според проучването, е мускулатурата – на ръцете, гърдите и стомаха.

Желанието за изваяни мускули е цел на много представители на силния пол, като за постигането на това приемат предимно протеини – дали чрез храната, или чрез добавки.

Ако си мислите, че само жените си говорят за състоянието на фигурата си, много се лъжете. Мъжете също усещат напрежението от очакванията на обществото за перфектни мерки. Те също разговарят помежду си за хранене, тренировки, мускули, килограми.

Суетата не е присъща черта само на нежния пол. Стремежът за оформянето на хубаво тяло е важен и за двата пола. Мъжете също се притесняват от външния си вид.

Защо не предложите на партньора си да потичате заедно в парка (или да покарате колела). Ако спазвате диета и смятате, че и човекът до вас има нужда да свали 1-2 килца, може да обсъдите и неговото меню, но без да го притискате с ограничения и ултиматуми.

Хранителният режим трябва да е подходящ и за него, за да не нарушите баланса на важните вещества и да предизвикате повече вреди, отколкото ползи.

Източник: health.bg