Автор
Woman.bg

Храни, с които ще заблестите от главата до петите

Сьомга, херинга и пъстърва

Тези и всички други храни, които са богати на омега 3 мастни киселини, са от особено голямо значение за гладката кожа. Те й осигуряват мазнини, благодарение на които кожата засиява и едновременно с това е предпазена от инфекции, водещи до зачервяване, акне и лющеща се кожа.



Сладки картофи

Задължително ги включете в диетата си, ако искате да се радвате на кадифено мека кожа сладките картофи са богати на бетакаротин, който впоследствие се преобразува във витамин А в тялото. А както знаем този витамин играе основна роля в поддържането на кожата мека. Не сте фен на сладките картофи? Е, морковите също вършат работа.



Киви, портокали, грейпфрут

И не само трите изброени плода, а и всички други, които са богати на витамин С, осигуряват на кожата прекрасна защита. Витамин С стимулира синтеза на колаген и предотвратява появата на бръчки. Според американско проучване дамите, които спазват хранителен режим, богат на витамин С, имат много по-еластична кожа и едва забележими бръчки.



Натурален шоколад

Звучи твърде хубаво, за да е истина? Обаче е вярно. Малко количество натурален шоколад всеки ден осигурява повишаване на какаовите флаваноли, в резултат на което кожата е добре хидратирана и по-мека. Забележете обаче, че ключовата дума тук е МАЛКО количество.



Кисело мляко

Киселото мляко прави така, че кожата ви да засияе, а ноктите, става по-здрави благодарение на съдържащия се в него биотин. Млечният продукт е добър източник на протеини и е сред задължителните храни във всеки здравословен хранителен режим.