В настроение сме за нещо сладко и леко, което да допринесе за една усмивка на лицата ни, което да ни услади деня поне за няколко секунди и да ни накара да се замислим за „малките” неща в живота. Малки, малки… но с невероятен позитивен ефект.

Представяме ви едно страхотно ябълково изкушение...

Необходими продукти:

2 яйца
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч.олио (или масло)
1 пак. бакпулвер (10 гр.)
1 ч.л.канела
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. ябълки нарязани на дребно (около 3-4 ябълки)
1 ванилия
пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбивате яйцата със захарта докато стане пухкава смес.

Постепенно прибавяте олиото, канелата, ванилията, бакпулувера и брашното.

(Забележка: Ако ползвате и масло, трябва да го разтопите преди това)



Бакпулуверът се смесва предварително с брашното. Ябълките добавяте накрая.

Получава се много гъста смес, но това не трябва да ви притеснява.

Изсипвате тестото в намаслена и поръсена с малко брашно тавичка.



Съветваме ви тавата да не е много голяма, за да стане сладкишът по-дебел и пухкав.

Пече се в умерена фурна около 35 – 40 минути, проверява се с клечка за зъби.

Накрая поръсвате с пудра захар. Консумира се като престои, най-добре е да се приготви от предната вечер.

Да ви е сладко, дами!