Автор
Woman.bg

Здравословна и вкусна антиоксидантна бомба

Готови ли сте за едно питие, за да отпразнувате идването на уикенда? Ние сме!

Предлагаме ви една неалкохолна алтернатива, която ще ви бъде от полза и за здравето.

Време да прочистите организма си от ваканционните изкушения. Спокойно, няма да ви караме да пиете разни отвари или странни на вид и вкус смеси.

Предлагаме ви една чудесна антиоксидантна бомба – микс от ягоди, боровинки и манго с мъничко вода. Ако не сте почитатели на мангото, може да го замените с праскови.

Антиоксидантите са полезни в борбата с бръчките и остаряването на кожата, намаляват риска от някои заболявания, включително рак, и подпомагат имунитета.

Боровинките намаляват кръвното налягане, ягодите пазят сърцето, а мангото е добър източник на фибри и витамини, напомнят от health.bg

1 чаша пресни боровинки (или замразени)
1 чаша (около 5) пресни ягоди (или замразени)
2 чаши обелено и едро нарязано манго
1/4 чаша вода

Пасирайте плодовете с водата до гладка смес. Прецедете и ако е необходимо добавете още вода, за да придобие предпочитаната от вас консистенция.

Преди сервиране гарнирайте с нарязани манго, боровинки и ягоди (по избор). Може да престои в хладилник до 2 дни (разклатете добре преди сервиране).

Ако искате да превърнете напитката в кремообразно смути, то трябва да комбинирате 1 чаша от нея и да добавите кубчета лед, ½ чаша кисело мляко и 1 банан.