Автор
Woman.bg

Жените са привлечени неудържимо от богати предприемачи

Повечето представителки на нежния пол твърдят, че се интересуват повече от характера на човека до себе си, а не от външния вид и богатството му. Ново изследване обаче дава точно противоположни резултати.

Мултимилионерът Питър Джоунс беше избран за идеалния съпруг от британските жени, а причината със сигурност не е колоритната му личност. Изследването на сайта за запознанства SeekingArrangement.com установи, че британките ценят богатството и общественото положение повече от всичко друго в мъжа.

Това обяснява защо Джоунс оглавява класацията, тъй като състоянието му възлиза на 220 милиона паунда според класацията на най-богатите хора на "Сънди Таймс", предаде БГНЕС. Друго качество, което британските жени търсят в мъжа, е предприемаческият ум. Именно предприемачите имат най-големи шансове да спечелят сърцето на жените на Острова, следвани от изпълнителните директори, актьорите, банкерите и адвокатите.



Парите обаче явно не са всичко - макар футболистите да печелят милиони, дамите им отреждат едва 19-то място в списъка на най-желаните професии. Въпреки че е определен за идеалния съпруг, Питър Джоунс не е женен, но има пет деца от дългогодишната си партньорка. В топ пет на мечтаните съпрузи от британките попадат още сър Ричард Брансън, принц Уилям, Даниел Крейг и Колин Фърт. А петте неща, с които мъжете най-вече привличат мъжете, са богатството, общественото положение, външният вид, доверието и динамиката.

"Парите винаги са били най-големият афродизиак. Изследването доказва, че парите могат да купуват любов. Покажете ми един много успешен милионер, който няма красива и изискана съпруга, независимо от външния си вид", отбеляза създателят на сайта SeekingArrangement Брандън Уейд.